cuina      

Sempre m'ha interessat el binomi cos-ment i la seva relació i repercussió a l'organisme, tant en la salut com en la malaltia. A diferència del que succeeix a l'actualitat, als diferents corrents de pensament al llarg de la història no hi trobem cap doctrina que sustenti una medicina orientada només a l'organicitat, deixant de banda la perspectiva humana en el sentit més ampli del terme. Hipòcrates, pare de la medicina moderna, individualitzava el tractament segons la constitució de la persona, l'edat, l'estació de l'any i la seva situació personal. El principi bàsic de la terapèutica hipocràtica era la força curativa de la naturalesa, que els hipocràtics afavorien mitjançant la dieta; un concepte que englobava molt especialment, l'alimentació, l'exercici, els banys, massatges, medicaments naturals, el contacte amb la natura...

Emparant-se en els principis del pensament hipocràtic i en la creença que els processos mentals-emocionals tenen una clara influència tant en la gènesi de la malaltia com en el manteniment o la recuperació de la salut, des de l'àmbit de les Teràpies Naturals hi ha hagut sempre un viu interès en tractar la persona des d'un prisma global. Sense perdre de vista aquesta filosofia, la meva formació ha estat focalitzada al tractament holístic de la persona. Així, al Centre hi trobaràs diferents teràpies que es basen en el principi terapèutic hipocràtic de Primum non nocere (el primer és no perjudicar), que emprades com a teràpia única en determinades circumstàncies o com a suport a altres teràpies, ja siguin naturals o alopàtiques, cerquen afavorir el benestar físic, mental i emocional. Paral·lelament, el Centre disposa també d'un Espai de Cuina Saludable on s'hi ofereixen xerrades, tallers i cursos en petits grups, amb l'ànim de promoure els hàbits saludables.  

Convençuda de la importància que un estil de vida més natural té en la salut:

  • Escric llibres i articles en revistes especialitzades.
  • Participo en conferències,  jornades i congressos de Teràpies Naturals.
  • Imparteixo xerrades a biblioteques i a escoles tant per a pares com per a alumnes.
  • Ofereixo assessorament personalitzat a particulars i empreses enfocat a la millora d'hàbits, tant a nivell individual com de l'equip.

Formació

  • Llicenciada en Psicopedagogia - UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
  • Postgraduada en Psicopatologia Clínica - UB (Universitat de Barcelona)
  • Màster en Nutrició i Salut - UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
  • Postgraduada en Nutrició i Tecnologia Alimentària - UOC (Universitat Oberta de Catalunya)
  • Diplomada en Logopèdia - UB (Universitat de Barcelona) (Col. 207)
  • Magisteri 'Educació Especial' - UB (Universitat de Barcelona)

Arran del meu interès per la salut integral de la persona, m’he format també en:

  • Naturopatia (Cenac, Barcelona) (Membre 1517 - APTN Cofenat 'Asociación de Profesionales de las Terapias Naturales')
  • Homeopatia (Ismet, Barcelona)
  • Reflexoteràpia Podal (Fundació Montjoia, Barcelona)
  • Aromateràpia Científica (Lab.Pranarom - Col.legi de Farmacèutics, Barcelona)
  • Flors de Bach (Sedibac amb Ricardo Orozco - Ismet, Barcelona. Seminaris amb Claudia Stern)
  • Dietoteràpia Xinesa (Cenac, Barcelona)
  • Nutrició Ayurveda (International School of Ayurvedic Culture, Barcelona)

 

CONSULTA PETITA

 He publicat diversos llibres, quatre dels quals han estat guardonats pels 'International Gourmand Cookbook Awards'

trobaràs tots els meus llibres