foto consulta

L'home del segle XXI és el resultat de milions d'anys de transformació biològica. Els nostres gens han evolucionat adaptant el nostre organisme a diferents formes d'alimentació. En el transcurs d'aquest procés, la dieta ha anat modelant profundament la nostra capacitat metabòlica i ha abonat el terreny per a l'aparició de malalties modernes. L'occidentalització comporta nombrosos canvis en l'alimentació i en l'estil de vida, que inclouen sedentarisme, un excessiu consum de proteïna animal, greixos poc saludables, sucre o farina refinats... La dieta, però,  juga un paper fonamental tant en el manteniment com en la recuperació de la nostra salut i és una eina indispensable per a l'èxit de qualsevol teràpia. 

A l'Espai de Cuina Saludable, s'ofereixen xerrades i tallers teòric-pràctics fets a mida, per a empreses o grups d'amics, companys o familiars de màxim 8 persones, per tal de crear un ambient familiar i donar una atenció el més personalitzada possible als assistents, sempre amb l'objectiu prioritari de recuperar un estil de vida saludable i una alimentació neta, equilibrada, senzilla, energètica i sostenible, però no exempta de creativitat, que ens permeti mantenir un bon estat de salut i un pes adequat en funció de la nostra edat, sexe i constitució, així com disposar d'un ventall més ampli de recursos saludables a la nostra cuina diària.

Josefina Llargués imparteix personalment totes les activitats del Centre.

Lloc de realització: carrer Bailen, 185, 2on 2a. 08037 Barcelona

Contacte: mòbil 607 969 939 -  josefinallargues@gmail.com

El preu de tots els tallers teòrics-pràctics inclou el dossier que es fa arribar via e-mail a cada participant i OBSEQUI d'un dels meus llibres.  Els tallers de cuina inclouen, també, els ingredients de conreu ecològic emprats en l'elaboració de les receptes, una copa de vi ecològic i el tast dels plats cuinats al final de la sessió (es recomana portar un 'tupper'). El taller de cosmètica inclou l'hidrolat de roses, l'oli vegetal d'ametlles, els olis essencials i els dos flascons utilitzats en l'elaboració del tònic i l'oli facial o corporal, que cada assistent es podrà emportar a casa, així com la resta d'ingredients emprats durant la sessió.

A continuació et proposo tres possibles tallers teòric-pràctics. No obstant això, no dubtis en proposarme altres temes que puguin ser de l'interès de la teva empresa o grup. 

 

naturalment Atractius (COBERTA)

COSMÈTICA ECOLÒGICA, VEGGIE i SOSTENIBLE FETA A CASA: (1 sessió de 3 h. Combina teoria i pràctica) Preu del taller 50€. S'obsequiarà als assistens  amb un exemplar del meu llibre 'Aceite de coco: salud, cosmética y nutrición' (Ediciones Obelisco'16). Premiat pels Gourmand Cookbook Awards'16 com millor libre en castellà dins la categoria Health & Nutrition.

Des dels albors de la humanitat la bellesa ha estat una de les principals preocupacions de l'ésser humà i, tot i que és important que ens cuidem per potenciar el nostre atractiu personal i prevenir l'envelliment prematur, és de vital importància prendre consciència del còctel de substàncies químiques amb les que diàriament intoxiquem la nostra pell; l'òrgan més extens i un dels més importants de l'organisme, tant per la seva magnitud com per les seves funcions.

L'objectiu del taller és que la cosmètica natural formi part d'un estil de vida més conscient i saludable, que et permeti gaudir de la bellesa que t'és pròpia i d'una pell sana i lliure de tòxics, mitjançant fòrmules elaborades a partir d'ingredients ecològics, veggies i sostenibles com: olis essencials, olis vegetals, hidrolats, aigua de mar, algues, argiles, karité..., que et permetran cuidar-te i mimar-te amb aliments de veritat i no amb químics que el teu cos no reconeix, molts dels quals podràs incloure a la teva dieta diària per nodrir la pell, també, des de l'interior.

Part pràctica: prepararem una mascareta amb argila, hidrolat, olis essencials i algues, una crema a base de karite, oli de coco verge i olis essencials (cara cos i cabells) i una loció d'aloe vera amb olis vegetals i essencials. A més, cada assistent al taller podrà preparar un tònic i una loció facial a base d'oli d'ametlles i els olis essencials adaptats a les seves necessitas individuals, que es podrà emportar a casa.  

 

 

 

 

 

 

IMPORTÀNCIA DE L'ALIMENTACIÓ EN LA PREVENCIÓ i  SUPORT AL TRACTAMENT DEL CÀNCER  (1 sessió de 3 h. Combina teoria i pràctica) Preu del taller 50€. S'obsequiarà als assistens amb un exemplar del llibre 'Hongos Medicinales 'Shiitake, Maitake y Reishi': prevención y apoyo al tratamiento del cáncer' (Ediciones Obelisco'14). Premiat pels Gourmand Cookbook Awards'15 com Best Foreign International Cuisine Book. 

Els canvis en l'alimentació i en l'estil de vida actuals han aplanat el camí cap a determinats tipus de càncer que, en gran part, es podrien prevenir modificant els hàbits alimentaris i incloent en la nostra dieta diària aliments rics en molècules anticanceroses .

Als països occidentals es considera que el desenvolupament de càncers associats directament a l'alimentació representa un 30%, convertint-la en un important agent de prevenció. L'excés de proteïna animal i dietes pobres en fibra i vegetals, així com ingredients habituals en la dieta occidental com sucre blanc i farines refinades, greixos saturats o hidrogenats i olis vegetals refinats, tots ells mal anomenats aliments, no haurien de formar part de la nostra alimentació. En aquest sentit, al llarg del taller, comentarem quins aliments són més quimioprotectors i quins hauríem d'evitar o reduir, tant en la prevenció com en el suport al tractament del càncer, així com l'aplicació pràctica d'alguns d'ells a les receptes que elaborarem.

El taller està adreçat tant a les persones que volen treballar des de la prevenció, com a aquelles que després d'haver patit un càncer, necessiten tonificar el seu sistema immunològic a partir de la dieta, per prevenir possibles recidives.

Part pràctica: amanida de col i ruca amb fruits vermells, sèsam i vinagreta de Reishi. Crema de carbassa aromatitzada amb espècias. Arròs Basmati integral amb algues, shiitake i  llavors. Brócoli i espàrrecs bladers amb Maitake i cintes de carbassó i pastanaga.

 

PASTISSERIA SALUDABLE (1 sessió de 3 h. Combina teoria i pràctica) Preu del taller 50€. S'obsequiarà als assistents amb un exemplar del meu llibre 'Aceite de coco: salud, cosmética y nutrición' (Ediciones Obelisco'16)Premiat pels Gourmand Cookbook Awards'16 com millor libre en castellà dins la categoria Health & Nutrition.

A tots ens agrada menjar alguna cosa dolça de tant en tant, però tant la pastisseria convencional com la industrial, van associades a un augment de calories buides, greixos poc saludables i sucres i farines refinades. El consum d’aquests tipus de dolços hauria de ser esporàdic, en utilitzar en la seva elaboració ingredients que xoquen amb el concepte de dieta equilibrada, afavoreixen l’augment de pes, generen dependència i ens desmineralitzen.

La facilitat amb la qual podem trobar actualment ingredients nutritius i saludables per a l’elaboració de les nostres receptes més llamineres, ens permet gaudir d’aquests petits plaers més sovint, triant sempre aquells moments més adients per al seu consum. En aquest taller de pastisseria saludable, utilitzarem ingredients que, a més de resultar agradables al paladar, aportin nutrients al nostre organisme. Evitarem en la seva elaboració greixos poc saludables o farines i sucres refinats, substituint-los per olis vegetals verges, fruits secs i llavors, fruites fresques i dessecades, farines integrals de diferents cereals i edulcorants saludables.

Part pràctica: prepararem un pa de pessic amb fruites dessecades, unes barretes de llavors, unes galetes de civada i gingebre, uns bombons i un xarrup amb fruita del temps, sense ous ni sucre afegit.