Opcions saludables per cuidar-te o per regalar a qui desitgis cuidar!

El Centre de Teràpies Naturals i Espai de Cuina Saludable de Josefina Llargués, ofereix cursos i tallers, basats sempre en una alimentació i hàbits saludables, realitzats en petits grups, per tal de crear un ambient familiar i  donar una atenció personalitzada als alumnes.

Professora de totes les activitats: Josefina Llargués – Psicopedagoga. Postgraduada en Psicopatologia Clínica. Naturòpata-Homeòpata, Màster en Salut i Nutrició. Diplomada en Alimentació i Nutrició Ayurveda.

Josefina Llargués es autora dels llibres:

 • La Filomena els Fogons remena ‘Cuina natural per a pares i fills’ (Cossetània Edicions’07), doblement premiat pels Gourmand Cookbook Awards’07.
 • La Filomena Llaminera ‘Esmorzars, berenars i postres saludables per a pares i fills’ (Cossetània Edicions’12), premi Gourmand Cookbook Awards’12.
 • Hongos Medicinales; Shiitake, Maitake y Reishi: prevención y apoyo al tratamiento del cáncer (Ediciones Obelisco’14), premi Gourmand Cookbook Awards’14.
 • Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16)
 • Aceite de Coco ‘Salud, cosmética y nutrición’ (Ediciones Obelisco’16)

Lloc de realització dels cursos: Bailén, 185, 2on, 2a, 08037 Barcelona

Contacte: josefinallargues@hotmail.com – Mòbil 607 969 939

SUCS i BATUTS VERDS (1 sessió de 2 1/2h. Combina teoria i pràctica)

Tot i que no s’ha descobert res de nou, actualment els sucs i batuts verds estan de moda. Per preparar-los no cal cap ingredient sofisticat o difícil de trobar. Simplement hem tenir fruites i vegetals frescos de temporada, locals i, si és possible, de conreu ecològic al rebost i deixar volar la imaginació.

El taller consta de dues parts; una part pràctica en la qual elaborarem 3 deliciosos sucs verds i 3 energètics batuts verds i una part teòrica en la què aprofundirem en determinades qüestions:

 • Per què ‘verds?
 • Principals avantatges d’incloure sucs i batuts verds a la nostra dieta
 • Diferències entre un suc verd i un batut verd
 • Quins són els millors ingredients per als sucs verds i quins per als batuts verds?
 • Bases líquides per als batuts verds
 • Què són els ‘superaliments’?
 • ¿En quin moment del dia és millor prendre un suc o un batut verd?
 • Poden substituir un àpat?

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou el dossier que s’envia als assistents via e-mail, ingredients de conreu ecològic emprats en l’elaboració, degustació dels sucs i batuts verds durant la sessió.

OCTUBRE, 2016

 • Dissabte 1 de 10 a 12.30 h. COMPLET
FEBRER, 2017
 • Dissabte 11 de 10 a 12.30 h

—————————————————————————-

COSMÈTICA NATURAL AMB OLIS ESSENCIALS. 100% lliure de tòxics! (1 sessió de 2 1/2 h. Combina teoria i pràctica)  

Utilitzades des de temps immemorial per tractar malalties, donar sabor a les receptes, conservar la bellesa …, les plantes aromàtiques i els olis vegetals verges són un dels millors regals de la naturalesa.

Aquest taller introductori a la Cosmètica Natural, està pensat per a totes aquelles persones que volen cuidar la seva pell de forma totalment natural. Ens endinsarem al meravellós món dels olis essencials i olis vegetals verges, gel d’Aloe Vera, mantega de karité, oli de coco, hidrolats, argila …, tots ells nutrients naturals per a la nostra pell, lliures de parabens, olis minerals i substàncies nocives per a la salut. A la part pràctica del taller aprendrem com enriquir amb olis essencials un gel d’Aloe Vera i una crema base de Karité, per a obtenir una crema hidratant, molt nutritiva i 100% natural per a pells o zones molt seques i prepararem una mascareta amb argila, hidrolat i olis essencials. Així mateix, cada assistent prepararà un tònic i una loció facial o corporal 100% naturals, adaptats a la seva edat i tipus de pell que es podrà emportar a casa.

Al meu llibre ‘Aceite de Coco: salud, cosmética y nutrición’ hi trobareu moltes receptes de cosmètica emprant l’oli de coco.

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou el dossier que s’envia als assistents via e-mail, els flascons per a les dues preparacions, l’hidrolat de roses, l’oli vegetal d’ametlles i els olis essencials utilitzats en l’elaboració del tònic i l’oli facial o corporal, que cada assistent es podrà emportar a casa, així com la resta d’ingredients utilitzats durant la sessió.

OCTUBRE, 2016

 • Dijous 20 de 17.30 a 19.30 h
NOVEMBRE, 2016
 • Dissabte 19 de 10 a 12.30 h

FEBRER, 2017 

 • Dissabte 25 de 10 a 12.30 h
MARÇ, 2017
 • Dissabte 25 de 10 a 12.30 h

————————————————————————————————-

CUINANT AMB ALGUES: LES VERDURES DEL MAR (1 sessió de 2 1/2h. Combina teoria i pràctica)

Els usos culinaris i terapèutics de les algues es coneixen als països asiàtics des de fa segles. La Medicina Tradicional d’Orient les ha utilitzat des de temps immemorial per evitar estancaments a l’organisme, millorar el metabolisme, alcalinitzar la sang o estimular l’energia dels diferents òrgans. El seu consum, però, no és exclusiu d’Orient; des de l’antiguitat les poblacions dels cinc continents han consumit algues marines.

Les algues constitueixen una excel·lent font natural de fibra, minerals, vitamines, oligoelements i proteïnes vegetals. La seva riquesa en nutrients les converteix en un ingredient molt interessant a la cuina diària saludable en qualsevol situació i època de la vida: infància, adolescència, edat adulta, embaràs, menopausa, vellesa, dietes de control de pes, esport …

Al llarg del taller descobrirem les principals propietats de les diferents algues que podem trobar al mercat i aprendrem a utilitzar-les, incorporant-les a les nostres receptes habituals.

Receptes: Sopa de miso i alga Wakame. Xampinyons marinats amb alga Dulse. Arròs Basmati amb curri, verdures, hortalisses de temporada i Gomasio l’alga Nori. Minihamburgueses de seitan amb alga Arame i ceba confitada.

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou el dossier que s’envia als assistents via e-mail, ingredients de conreu ecològic utilitzats en l’elaboració de les receptes, degustació dels plats cuinats al final de la sessió i una copa de vi ecològic. Es recomana portar un “tupper”.

OCTUBRE, 2016

 • Dissabte 8 de 10.30 a 13 h
GENER, 2017
 • Dissabte 28 de 10.30 a 13 h

————————————————————————————————

PASTISSERIA SALUDABLE (1 sessió de 2 1/2h. Combina teoria i pràctica)

A tots ens agrada menjar alguna cosa dolça de tant en tant, però tant la pastisseria convencional com la industrial, van associades a un augment de calories buides, greixos poc saludables i sucres i farines refinades. El consum d’aquests tipus de dolços hauria de ser esporàdic, en utilitzar en la seva elaboració ingredients que xoquen amb el concepte de dieta equilibrada, afavoreixen l’augment de pes, generen dependència i ens desmineralitzen.

La facilitat amb la qual podem trobar actualment ingredients nutritius i saludables per a l’elaboració de les nostres receptes més llamineres, ens permet gaudir d’aquests petits plaers més sovint, triant sempre aquells moments més adients per al seu consum. En aquest taller de pastisseria saludable, utilitzarem ingredients que, a més de resultar agradables al paladar, aportin nutrients al nostre organisme. Evitarem en la seva elaboració: greixos poc saludables o farines i sucres refinats, substituint-los per olis vegetals verges, fruits secs i llavors, fruites fresques i dessecades, hortalisses dolces, farines integrals de diferents cereals i edulcorants saludables.

Receptes: Bombons farcits de gerds. Barretes energètiques. Galetes amb fruits secs. Pa de pessic amb fruites dessecades.

Preu: 40€. Preu antics alumnes 35€. El preu del taller inclou el dossier que s’envia als assistents via e-mail, ingredients de conreu ecològic i degustació dels plats cuinats al final de la sessió. Es recomana portar un “tupper”.

OCTUBRE, 2016 

 • Dissabte 22 de 10.30 a 13 h

GENER, 2017

 • Dissabte 14 de 10.30 a 13 h

————————————————————————

IMPORTANCIA DE L’ALIMENTACIÓ EN LA PREVENCIÓ DEL CÁNCER (1 sessió de 2 1/2 h. Combina teoría i pràctica)

Els canvis en l’alimentació i en l’estil de vida actual han aplanat el camí cap a determinats tipus de càncer que, en gran part, es podrien prevenir modificant els hàbits alimentaris i incloent en la nostra dieta diària aliments amb amb rics en molècules anticanceroses.

Als països occidentals es considera que el desenvolupament de càncers associats directament a l’alimentació representa un 30%, convertint-la en un important agent de prevenció. L’excés de proteïna animal i dietes pobres en fibra i vegetals, així com ingredients habituals en la dieta occidental com sucre blanc i farines refinades, greixos saturats o hidrogenats i olis vegetals refinats, tots ells mal anomenats aliments, no haurien de formar part de la nostra alimentació. Al llarg del taller, comentarem quins aliments són més quimioprotectors i quins hauríem d’evitar o reduir, tant en la prevenció com en el suport al tractament del càncer, així com l’aplicació pràctica d’alguns d’ells a les receptes que elaborarem.

El taller està adreçat tant a les persones que volen treballar des de la prevenció, com a aquelles que després d’haver patit un càncer, necessiten tonificar el seu sistema immunològic a partir de la dieta, per prevenir possibles recidives.

Receptes: Amanida de col i ruca amb fruits vermells, sèsam i vinagreta de Reishi. Crema de carbassa aromatitzada amb cúrcuma i orenga. Arròs Basmati integral amb Shiitake, llavors i espècies. Brócoli i espàrrecs bladers amb Maitake i cintes de carbassó i pastanaga.

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou el dossier que s’enviarà als assistents via e-mail, els  ingredients de conreu ecològic utilitzats en l’elaboració de les receptes, algunes de les quals trobareu al el meu llibre ‘Hongos Medicinales: Shiitake, Maitake y Reishi; prevención y apoyo al tratamiento del cáncer’ (Obelisco’14), Premi ‘Gourmand Cookbook Awards’14, la degustació dels plats cuinats al final de la sessió i una copa de vi ecològic. Es recomana portar un “tupper”.

GENER, 2017

 • Dissabte 21 de 10.30 a 13 h
———————————————————————————–

PATÉS i ‘DIPS’ VEGETALS (1 sessió de 2 1/2 h. Combina teoria i pràctica)

El regne vegetal ens ofereix una infinitat de possibilitats per preparar patés i dips vegetals, lleugers, sans, rics en greixos saludables, nutrients i proteïnes. Ideals per esmorzars, berenars, entrepans, festes, picnics, com refrigeri a qualsevol hora del dia o quan disposis de poc temps per cuinar.

El taller comprèn una part teòrica i una pràctica. Al llarg de la sessió prepararem diversos patés i dips amb verdures i hortalisses, tomàquets secs, olives, bolets, fruits secs i llavors, alvocat, llegums, etc. De ràpida i senzilla elaboració, aquests patés vegetals et permetran alimentar-te de forma saludable i gaudir de tot el seu sabor i textura a qualsevol hora del dia, com a plat principal o com a refrigeri.

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou el dossier que s’enviarà als assistents via e-mail, els ingredients de conreu ecològic utilitzats en l’elaboració de les receptes, degustació dels plats cuinats al final de la sessió i una copa de vi ecològic. Es recomana portar un “tupper”.

NOVEMBRE

 • Dissabte 5 de 10-30 a 13 h 
MARÇ
 • Dissabte 18 de 10.30 a 13 h

——————————————————————————————————-

ALIMENTA EL TEU COS i LES TEVES EMOCIONS (1 sessió de 2 1/2 h. Combina teoria i pràctica)

El 90% de la serotonina, responsable, entre d’altres funcions, de mantenir en equilibri el nostre estat d’ànim, s’allibera i s’emmagatzema a l’intestí. En general, però, no som conscients de la relació entre intestí i emocions i ens deixem seduir amb excessiva freqüència per productes amb aparença enganyosa d’aliment però que no ho són, que ens aporten energia fictícia i poc duradora i ens emmalalteixen física i emocionalment.

La industrialització i excessiva manipulació dels aliments comporta riscos per a la nostra salut física i emocional. Vivim en l’era dels pseudoalimentos, que atordeixen la nostra ment i saturen, sobrecarreguen i intoxiquen el nostre organisme, privant-nos dels nutrients essencials. La interacció entre el tipus d’aliments que ingerim i la nostra salut intestinal és recíproca; la microbiota intestinal es nodreix del que mengem i el que mengem afecta directament a la seva composició i, per tant, a la nostra salut en el sentit més ampli del terme. Així, és fàcil concloure que el que succeeix al nostre cervell, pot estar en gran part relacionat amb el que esdevé al nostre intestí.

El taller comprèn una part teòrica en la qual comentarem la importància de la dieta en la salut i en la prevenció d’ansietat, depressió, tristesa …, així com una part pràctica, en la que prepararem les següents receptes, algunes de les quals formen part del meu llibre Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16): Carpaccio de tomàquet i germinats amb vinagreta de Macadàmia. Hummus de pèsols. Quinoa i llenties coral amb espàrrecs de marge i llavors. Compota de poma i quèfir amb fruits vermells.

Preu: 40 €. Antics alumnes 35 €. El preu del taller inclou documentació, ingredients de conreu ecològic utilitzats en l’elaboració de les receptes, degustació dels plats cuinats al final de la sessió i una copa de vi ecològic. Es recomana portar un “tupper”

FEBRER

 • Dissabte 4 de 10.30 a 13 h

¡Opciones saludables para cuidarte o para regalar a quiénes desees cuidar!

El Centro de Terapias Naturales y Espacio de Cocina Saludable de Josefina Llargués, ofrece cursos y talleres, basados siempre en una alimentación y hábitos saludables, realizados en pequeños grupos, a fin de crear un ambiente familiar y dar una atención personalizada a los alumnos.

Profesora de todas las actividades: Josefina Llargués – Psicopedagoga. Postgraduada en Psicopatología Clinica. Naturópata-Homeópata, Máster en Salud y Nutrición. Diplomada en Alimentación y Nutrición Ayurveda.

Josefina Llargués es autora de los libros:

 • La Filomena els fogons remena ‘Cuina natural per a pares i fills’ (Cossetània Edicions’07), doblemente premiado por los  Gourmand Cookbook Awards’07.
 • La Filomena Llaminera’12 ‘Esmorzars, berenars i postres saludables per a pares i fills’ (Cossetània Edicions), premio Gourmand Cookbook Awards’12.
 • Hongos medicinales; Shiitake, Maitake y Reishi ‘prevención y apoyo al tratamiento del cáncer’ (Ediciones Obelisco’14), premio Gourmand Cookbook Awards’14, 
 • Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16)
 • Aceite de Coco ‘salud, cosmética y nutrición’ (Ediciones Obelisco’16)

Lugar de realización de los cursos: Bailén, 185, 2º, 2ª, 08037 Barcelona

Contacto: josefinallargues@hotmail.com – Móvil 607 969 939

ZUMOS Y BATIDOS VERDES (1 sesión de 2 1/2h. Combina teoría y práctica)

Aunque no se ha descubierto nada nuevo, actualmente los zumos y los batidos verdes, están de moda. Su elaboración no precisa de ningún ingrediente sofisticado o difícil de encontrar. Simplemente necesitas surtir tu despensa con frutas y vegetales frescos de temporada, locales y, a ser posible, de cultivo ecológico y dejar volar tu imaginación.

El taller consta de dos partes; una parte práctica en la que elaboraremos tres deliciosos zumos verdes y tres energéticos batidos verdes y una parte teórica en la que profundizaremos en determinadas cuestiones:

 • ¿Por qué ‘verdes?
 • Principales ventajas de incluir zumos y batidos verdes en nuestra dieta
 • Diferencias entre un zumo verde y un batido verde
 • ¿Cuáles son los mejores ingredientes para los zumos verdes y cuáles para los batidos verdes?
 • Bases líquidas para los batidos verdes
 • ¿Qué son los ‘superalimentos’?
 • ¿En qué momento del día es mejor tomar un zumo o un batido verde?
 • ¿Pueden substituir una comida?

Precio: 40€. Antiguos alumnos 35€. El precio del taller incluye dosier que se envía a los asistentes via e-mail, ingredientes de cultivo ecológico utilizados en la elaboración, degustación de los zumos y batidos verdes durante la sesión.

OCTUBRE, 2016

 • Sábado 1 de 10 a 12.30 h. COMPLETO
FEBRERO, 2017
 • Sábado 11 de 10 a 12.30 h

————————————————————————————————–

COSMÉTICA NATURAL CON ACEITES ESENCIALES ¡100% libre de tóxicos! (1 sessión de 2 1/2 h. Combina teoria y práctica) 

Este taller introductorio a la Cosmética Natural, está dirigido a todas aquellas personas que desean cuidar su piel de forma totalmente natural. Nos adentraremos en el maravilloso mundo de los aceites esenciales, aceites vegetales vírgenes, gel de Aloe Vera, manteca de karité, aceite de coco, hidrolatos, arcilla…, todos ellos nutrientes naturales para nuestra piel, libres de parabenos, aceites minerales y sustancias nocivas para la salud. En la parte práctica del taller aprenderemos como enriquecer con aceites esenciales un gel de Aloe Vera, una crema base de Karité, para obtener una crema hidratante, muy nutritiva y 100% natural para pieles o zonas muy secas y prepararemos una mascarilla con arcilla, hidrolato y aceites esenciales. Así mismo, cada asistente preparará un  tónico y un aceite facial o corporal 100% naturales adaptados a su edad y tipo de piel, que podrá llevarse a casa.

Precio: 40€. Precio antiguos alumnos 35€.  El precio del taller incluye dosier que se envía a los asistentes vía e-mail, los frascos utilizados para ambas preparaciones, el hidrolato de rosas, el aceite vegetal de almendras y los aceites esenciales utilizados en la elaboración del tónico y del aceite facial o corporal, que cada asistente podrá llevarse a casa, así como el resto de ingredientes utilizados durante la sesión.

En mi libro ‘Aceite de Coco: salud, cosmética y nutrición’, encontraréis muchas recetas de cosmética con el aceite de coco como base.

OCTUBRE, 2016

 • Jueves 20 de 17.30 a 19.30 h

NOVIEMBRE, 2016

 • Sábado 19 de 10 a 12.30 h

FEBRERO, 2017 

 • Sábado 25 de 10 a 12.30 h
MARZO, 2017
 • Sábado 25 de 10 a 12.30 h

————————————————————————————————-

COCINANDO CON ALGAS: LAS VERDURAS DEL MAR (1 sesión de 2 1/2h. Combina teoría y práctica)

Los usos culinarios y terapéuticos de las algas se conocen en los países asiáticos desde hace siglos. La Medicina Tradicional de Oriente las ha utilizado desde tiempo inmemorial para evitar estancamientos en el organismo, mejorar el metabolismo, alcalinizar la sangre o estimular la energía de los diferentes órganos. Su consumo, sin embargo, no es exclusivo de Oriente; desde la antigüedad las poblaciones de los cinco continentes han consumido algas marinas.

Las algas constituyen una excelente fuente natural de fibra, minerales,  vitaminas, oligoelementos y proteínas vegetales. Su riqueza en nutrientes las convierte en un ingrediente muy interesante en la cocina diaria saludable en cualquier situación y época de la vida: infancia, adolescencia, edad adulta, embarazo, menopausia, vejez, dietas de control de peso, deporte...

A lo largo del taller descubriremos las principales propiedades de las diferentes algas que podemos encontrar en el mercado y aprenderemos a utilizarlas, incorporándolas a  nuestras recetas habituales.

Recetas: Sopa de miso y alga Wakame. Champiñones marinados con alga Dulse.  Arroz Basmati con curry, verduras, hortalizas de temporada y Gomasio del alga Nori. Minihamburguesas de seitán con alga Arame con cebolla confitada.

Precio: 40€. Antiguos alumnos 35€. El precio del taller incluye dosier que se envía a los asistentes vía e-mail, ingredientes de cultivo ecológico utilizados en la elaboración de las recetas, degustación de los platos cocinados al final de la sesión y una copa de vino ecológico. Se recomienda traer un “tupper”.

OCTUBRE, 2016

 • Sábado 8 de 10.30 a 13 h
ENERO, 2017
 • Sábado 28 de 10.30 a 13 h

————————————————————————————————-

PASTELERIA SALUDABLE (1 sesión de 2 1/2 h. Combina teoría y práctica)

A nadie le amarga un dulce, sin embargo, tanto la pastelería convencional como la industrial, van asociadas a un aumento de calorías vacías, grasas poco saludables y azúcares y harinas refinados. El consumo de este tipo de dulces debería ser esporádico, al utilizarse en su elaboración ingredientes que chocan con el concepto de dieta equilibrada, favorecen el aumento de peso, generan dependencia y nos desmineralizan.

La facilidad con la que actualmente podemos encontrar ingredientes nutritivos y saludables para la elaboración de nuestras recetas más dulces, nos permite disfrutar de estos pequeños placeres más a menudo, eligiendo siempre aquellos momentos más adecuados para su consumo.

En este taller de pastelería saludable, utilizaremos ingredientes que, además de resultar agradables al paladar, aporten nutrientes a nuestro organismo. Para ello, evitaremos en su elaboración: grasas poco saludables o harinas y azúcares refinados, sustituyéndolos por aceites vegetales vírgenes, frutos secos y semillas, frutas frescas y desecadas, harinas integrales de distintos cereales y edulcorantes saludables.  

Recetas: Bombones rellenos de frambuesas. Barritas energéticas. Galletas con frutos secos. Bizcocho con frutas desecadas.

Precio: 40€. Precio antiguos alumnos 35€ . El precio del taller incluye dosier que se envía a los asistentes vía e-mail, ingredientes de cultivo ecológico y degustación de los platos cocinados al final de la sesión. Se recomienda traer un “tupper”).

OCTUBRE, 2016 

 • Sábado 22 de 10 a 12.30 h

ENERO, 2017

 • Sábado 14 de 10 a 12.30 h

———————————————————————————————–

IMPORTANCIA DE LA ALIMENTACIÓN EN LA PREVENCIÓN DEL CÁNCER (1 sesión de 2 1/2 h. Combina teoria y práctica)

Los cambios en la alimentación y en el estilo de vida actuales han allanado el camino hacia determinados tipos de cáncer que, en gran parte, podrían prevenirse modificando los hábitos alimentarios e incluyendo en nuestra dieta diaria alimentos ricos en moléculas anticancerosas.

En los países occidentales se considera que el desarrollo de cánceres asociados directamente a la alimentación representa un 30%, convirtiéndola en un importante agente de prevención. El exceso de proteína animal y dietas pobres en fibra, así como ingredientes habituales en la dieta occidental como azúcar blanco o harinas refinadas, grasas saturadas o hidrogenadas y aceites vegetales refinados, todos ellos mal llamados alimentos, no deberían formar parte de nuestra alimentación. A lo largo del taller, comentaremos qué alimentos gozan de mayor papel quimioprotector  y cuáles deberíamos evitar o reducir, tanto en la prevención como en el apoyo al tratamiento del cáncer, así como la aplicación práctica de algunos de ellos.

El taller está dirigido tanto a las personas que desean trabajar desde la prevención, como a aquellas que después de haber sufrido un cáncer, desean tonificar su sistema inmunológico a partir de la dieta, para prevenir posibles recidivas.

Recetas: Ensalada de col y rúcula con frutos rojos, sésamo y vinagreta de Reishi. Crema de calabaza aromatizada con cúrcuma y orégano. Arroz Basmati integral con Shiitake, semillas y especias. Cintas de calabacín y zanahoria con Maitake y salsa de zanahorias al curry.

Precio: 40€. Precio antiguos alumnos 35€: El precio del taller incluye el dossier que se envia a los asistentes via e-mail, ingredientes de cultivo ecológico utilizados en la elaboración de las recetas, algunas de las cuales encontraréis en mi libro ‘Hongos Medicinales: Shiitake, Maitake y Reishi; prevención y apoyo al tratamiento del cáncer’ (Obelisco’14), premio Gourmand Cookbook Awards’14, degustación de los platos cocinados al final de la sesión y una copa de vino ecológico. Se aconseja traer un ‘tuper’.

ENERO, 2017

 • Sábado 21 de 10.30 a 13 h

—————————————————————————–

PATÉS y ‘DIPS’ VEGETALES (1 sesión de 2 1/2 h. Combina teoría y práctica)

El reino vegetal nos ofrece un sinfín de posibilidades para preparar patés y dips vegetales, ligeros, sanos, ricos en grasas saludables, nutrientes y proteínas. Ideales para desayunos, meriendas, bocadillos, fiestas, picnics, como tentempié a cualquier hora del día o cuando dispongas de poco tiempo para cocinar.

Este taller comprende una parte teórica y una práctica. A lo largo de la sesión prepararás diversos patés y dips con verduras y hortalizas, tomates secos, aceitunas, setas, frutos secos y semillas, aguacate, legumbres, etc. De rápida y sencilla elaboración, estos patés vegetales te permitirán alimentarte de forma saludable y disfrutar de todo su sabor y textura a cualquier hora del día, como plato principal o como tentempié.

Precio: 40€. Antiguos alumnos 35€. El precio del taller incluye el dosier que se envía a los asistentes vía e-mail, los ingredientes de cultivo ecológico utilizados en la elaboración de las recetas, degustación de los platos cocinados al final de la sesión y una copa de vino ecológico. Se recomienda traer un “tupper”.

NOVIEMBRE

 • Sábado 5 de 10-30 a 13 h
MARZO
 • Sábado 18 de 10.30 a 13 h

—————————————————————————–

ALIMENTA TU CUERPO y TUS EMOCIONES (1 sesión de 2 /1 h. Combina teoría y práctica)

El 90% de la serotonina, responsable, entre otras funciones, de mantener en equilibrio nuestro estado de ánimo, se libera y almacena en el intestino. En general, sin embargo, no somos conscientes de la relación entre intestino y emociones y nos dejamos seducir con excesiva frecuencia por productos con apariencia engañosa de alimento, pero que distan mucho de serlo, que  nos aportan energía ficticia y poco duradera y nos enferman física y emocionalmente.

La industrialización y excesiva manipulación de los alimentos comporta riesgos para nuestra salud física y emocional. Vivimos en la era de los pseudoalimentos, que embotan nuestra mente y saturan, sobrecargan e intoxican nuestro organismo, privándole de los nutrientes esenciales. La interacción entre el tipo de alimentos que ingerimos y nuestra salud intestinal es recíproca; la microbiota intestinal  se nutre de lo que comemos y lo que comemos afecta directamente a su composición y, por tanto, a nuestra salud en el sentido más amplio del término. Así, es fácil concluir que lo que sucede en nuestro cerebro, puede estar en gran parte relacionado con lo que deviene en nuestro intestino.

El taller comprende una parte teórica en la que comentaremos la importancia de la dieta en la salud y en la prevención de ansiedad, depresión, tristeza…, así como una parte práctica, en la que se prepararemos las siguientes recetas, algunas de las cuales forman parte de mi último libro Slow Fast Food ‘Alimentar el cuerpo y las emociones’ (Editorial Comanegra’16): Carpaccio de tomate y germinados con vinagreta de Macadamia. Hummus de guisantes. Quinoa y lentejas coral con espárragos trigueros y aderezo de semillas. Compota de manzana y kéfir con frutos rojos.

Precio: 40€. Antiguos alumnos 35€. El precio del taller incluye el dosier que se envía a los asistentes vía e-mail, los ingredientes de cultivo ecológico utilizados en la elaboración de las recetas, degustación de los platos cocinados al final de la sesión y una copa de vino ecológico. Se recomienda traer un “tupper”.

FEBRER

 • Dissabte 4 de 10.30 a 13 h